Продукти:
• 65 г маргарин
• 3 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч. л. бакпулвер
• 5 с.л. прясно мляко
• 100 г орехи
• 4 белтъка
За намазване:[ %H]
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маргарина на пяна заедно с половината от захарта. Прибавяме един по един жълтъците, брашното с бакпулвера и млякото.
Разделяме сместа на две части и изсипваме в две намазани и покрити с хартия форми. Отгоре разстиламе разбитите с останалата захар белтъци, като в белтъчния крем слагаме и смлените орехи. Намазваме възможно по-равно.
Печем двата блата 50 мин при температура 150°С. След като изстинат, ги изваждаме и отстраняваме хартията. Слагаме ги един върху друг, като помежду им и отгоре намазваме с разбитата и подсладена сметана.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...