Продукти:
• 500 г филе от риба
• 4 ч.ч. бяло грозде без семки
• 3 с.л. ситно нарязан лук
• 3 с.л. масло
• 50 мл сухо бяло вино
• 50 мл вода
• 1 жълтък
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. разбита сметана
• 1 щипка смлян бахар
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гроздовите семена, слагаме ги в тенджерка и заливаме с вода, колкото да ги покрием. Варим 3-4 минути и ги отцеждаме.
В малка тавичка разтопяваме 2 с.л. масло и прибавяме лука. Отгоре нареждаме измитото, подсушена и нарязано на парчета рибно филе. Поръсваме с бахар, посоляваме и заливаме с виното и водата. Покриваме съда с капак или алуминиево фолио и задушаваме 10-15 минути.
Изваждаме от фурната, слагаме гроздето и заливаме с разбитата сметана, киселото мляко, жълтъка и останалото масло. Връщаме във фурната и запичаме леко. Поднасяме ястието горещо.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...