Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 3 с.л. овесени ядки
• 1 яйце
• 1 с.л. ситно нарязана майорана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 с.л. галета
• кимион
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в прясна вода. Отцеждаме го и го пасираме заедно с овесените ядки.
Прибавяме яйцето, ситно нарязаните зелени подправки, кимион, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа продълговати крокети, които овалваме в галетата и пържим в голямо количество мазнина.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...