Продукти:
• 1 кг тиквички
• 3 яйца
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• половин кофичка кисело мляко
• черен пипер
• сол,
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги на едро ренде и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме брашното, наситнения магданоз и разбитите яйца. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме много добре.
С помощта на голяма лъжица оформяме от сместа кюфтенца, които пържим до зачервяване в сгорещената мазнина. Заливаме готовите кюфтенца с киселото мляко, което сме размесили със счукания чесън.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...