Продукти:
• 1 кг тиквички
• 3 яйца
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• половин кофичка кисело мляко
• черен пипер
• сол,
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги на едро ренде и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме брашното, наситнения магданоз и разбитите яйца. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме много добре.
С помощта на голяма лъжица оформяме от сместа кюфтенца, които пържим до зачервяване в сгорещената мазнина. Заливаме готовите кюфтенца с киселото мляко, което сме размесили със счукания чесън.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...