Продукти:
• 700 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 морков
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, содата, водата и 1 ч.л. сол омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5-6 мм.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с настърганите моркови. Щом зарзаватът поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме настърганите яйца. Подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме от тестото кръгчета с диаметър 10-12 см и разпределяме плънката върху едната половина на всяко кръгче. Намазваме краищата на кръгчетата с разбитото сурово яйце, прегъваме ги на две и слепваме намазаните краища.
Печем кифличките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...