Кулинарни рецепти » Кифлички с яйца

 Кифлички с яйца

Продукти:

• 700 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 морков
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, содата, водата и 1 ч.л. сол омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5-6 мм.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с настърганите моркови. Щом зарзаватът поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме настърганите яйца. Подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Изрязваме от тестото кръгчета с диаметър 10-12 см и разпределяме плънката върху едната половина на всяко кръгче. Намазваме краищата на кръгчетата с разбитото сурово яйце, прегъваме ги на две и слепваме намазаните краища.

Печем кифличките в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало