Продукти:
• 250 г широки плоски макарони
• 250 г консервиран ананас заедно със сока
• 6 яйца
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1 1/2 к.ч. захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. канела
• 250 г отцедени шайби от ананас за украса
Начин на приготвяне:
Варим макароните в леко подсолена вода до полуготовност и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата заедно със захарта и разтопеното масло. Пасираме ананаса със сока и го прибавяме към яйцата заедно с ванилията и канелата.
Прибавяме така приготвения крем към отцедените макарони и разбъркваме добре. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и подреждаме отгоре шайбите ананас. По желание в средата на всяка шайба можем да сложим вишничка от компот (без костилка).
Печем сладкиша във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...