Кулинарни рецепти » Леща с пушени ребра

 Леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 500 г пушени свински ребра
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща заливаме с 1 л подсолена вода и варим на умерен огън. След като заври, прибавяме ребрата, а половин час по-късно – нарязания на ситно праз.

Загряваме олиото и пържим в него до поруменяване брашното. Поръсваме с червен пипер и разбъркваме. Сгъстяваме ястието с тази запръжка и готвим още 10 мин.

Накрая обезкостяваме ребрата, нарязваме на ситно месото, връщаме го при лещата, клокваме ястието и го поднасяме със салата спореда сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало