Продукти:
• 1 кг ябълки
• 2 опаковки ронливи бисквити
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч. ч. пудра захар
• 1 к. ч. счукани и запечени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта до побеляване и към него прибавяме при непрекъснато бъркане настърганите ябълки и натрошените на дребно бисквити. Изсипваме в тава.
Оставяме тортата да престои 2 часа в хладилник, след което гарнираме по желание с разбита и подсладена сметана или изцедено кисело мляко.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...