Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. мед
• 2 ч.л. какао
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 50 г краве масло
• 3 ч.ч. брашно
За крема:
• 200 г краве масло
• 250 г маргарин
• 1 яйце
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1 пълна с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 750 мл прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме продуктите за тестото (без брашното). Бъркаме сместа на водна баня, докато увеличи обема си 4-5 пъти. След това отстраняваме от огъня и постепенно добавяме брашното. Замесваме тесто, което разделяме на 10 топки, които оставяме да престоят в хладилника поне 2 часа. След това от всяка топка разточваме кора с размера на тортена чиния. Печем всяка поотделно до златисто-кафяво.
Приготвяме крема като разбиваме до побеляване маслото с маргарина. Смесваме с яйцето, брашното, нишестето и захарта. Към тях добавяме 1 ч. ч. преварено и изстудено прясно мляко. Сипваме получената смес в останалото вряло мляко. Охлаждаме готовия крем и го смесваме с маслената смес. Ароматизираме с ванилията.
Намазваме изпечените кори с крема и ги нареждаме една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани тортата със същия крем, който можем да оцветим със сладкарски бои и да украсим с препечени орехи.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...