Продукти:
• 200 г захар
• 4 яйца
• 500 г маскарпоне
• 400 г бишкоти
• 1 ванилия
• кафе, ром, какао
Начин на приготвяне:
На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маскарпонето, ванилията и накрая – разбитите, но леко течно жълтъци.
Сваряваме кафе и го оставяме да изстине. После потапяме в него една след друга бишкотите и ги подреждаме плътно една до друга в правоъгълна тавичка. Поръсваме отгоре с ром.
Разстиламе върху бишкотите част от приготвения крем, а върху него подреждаме останалите бишкоти и покриваме с останалия крем. Накрая обилно поръсваме десерта с какао.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...