Кулинарни рецепти » Гювечета със свинско месо и праз

 Гювечета със свинско месо и праз

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 3 стръка праз
• 2-3 с.л.мазнина
• 7 яйца
• 600 мл кисело мляко
• 200 г сирене
• черен пипер
• 1 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и запържваме в мазнината, докато се зачервят. Заливаме с водата и похлупваме, за да се задушат. Когато водата се изпари и месото омекне, го изваждаме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз, докато омекне. Връщаме месото и разбъркваме. Прибавяме натрошеното сирене и черен пипер на вкус. Сваляме ястието от котлона и оставяме да се охлади.

След това прибавяме разбитите с киселото мляко яйца, посоляваме и разпределяме в гювечета. Печем във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Росица Петрова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало