Продукти:
• 1 кг свинско филе
• 250 г гъби
• 4-5 глави лук
• 50 мл бяло вино
• 80 г свинска мас
• 1 домат
• 1 стрък чубрица
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото като за шишчета и прибавяме ситно нарязаните лук, домат и гъби. Сипваме виното, поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 24 часа на хладно място.
В хартии, намазани с масло, увиваме по 1/5 от месото, по 1 люта чушка и 1/5 от маста. Подреждаме пакетчетата в тава и печем в умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...