Кулинарни рецепти » Печено къббе

 Печено къббе
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо, лишено от мазнини
• 1 к.ч. краве масло
• 200 г ситен булгур
• 4 глави лук
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• канела, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Избираме прясно заклано месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата.

Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим мека като тесто кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме с ножа и след това нарязваме на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с различни гарнитури.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало