Продукти:
• 1 буркан компот от праскови
• 1 с. л. вишновка
• 3 яйца
• 100 г захар
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• половин бурканче желе от касис
Начин на приготвяне:
Отцеждаме прасковите от компота и ги напръскваме с вишновката. Отделяме 4 цели половинки,а останалите плодове нарязваме на ивици.
Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме солта, брашното и разбитите на сняг белтъци. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху намазнена пергаментова хартия и печем 8 минути в силно загрята фурна.
Изваждаме и навиваме горещия блат на руло заедно с хартията. Оставяме да изстине, развиваме, отстраняваме хартията и мажем с желето. Върху него нареждаме парченцата праскови и отново навиваме. Отгоре украсяваме с отделените половинки праскови.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...