Кулинарни рецепти » Руло с кадаиф и орехови ядки

 Руло с кадаиф и орехови ядки

Продукти:

• 4 яйца
• 5 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло за намазване на формата

За пълнеж и украса:

• 3 броя сиропирани кадаифчета
• 1 ч.ч. фъстъчено масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. жълтъчен крем
• 1 ч.л.суха смес за капучино
• 6 плода от смокиново сладко
• 2 с. л. нарязани стафиди
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян кардамон

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта на крем. Прибавяме снега от белтъците, приготвен с 1 щипка сол и 1-2 капки оцет. Ръсим брашното по малко. Размесваме продуктите внимателно, изсипваме на пласт, дебел около 1 см в намаслена и набрашнена тавичка и печем на силна фурна – 220 до 250°С около 10 минути.

Отделно разбиваме сметаната заедно с фъстъченото масло, сместа за капучино, ароматите и ядките.

Слагаме готовия блат върху здрава хардия и редим върху него начупения, обилно сиропиран кадаиф, нарязаните плодове и сметановия крем. Накрая слагаме стафидите, нарязани на половинки. Обмазваме с жълтъчния крем.

Навиваме на руло, отгоре покриваме с останалата смес и поръсваме с малко заделени орехови ядки. Прибираме на хладно за 1 нощ.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало