Продукти:
• 4 яйца
• 5 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло за намазване на формата
За пълнеж и украса:
• 3 броя сиропирани кадаифчета
• 1 ч.ч. фъстъчено масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. жълтъчен крем
• 1 ч.л.суха смес за капучино
• 6 плода от смокиново сладко
• 2 с. л. нарязани стафиди
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта на крем. Прибавяме снега от белтъците, приготвен с 1 щипка сол и 1-2 капки оцет. Ръсим брашното по малко. Размесваме продуктите внимателно, изсипваме на пласт, дебел около 1 см в намаслена и набрашнена тавичка и печем на силна фурна – 220 до 250°С около 10 минути.
Отделно разбиваме сметаната заедно с фъстъченото масло, сместа за капучино, ароматите и ядките.
Слагаме готовия блат върху здрава хардия и редим върху него начупения, обилно сиропиран кадаиф, нарязаните плодове и сметановия крем. Накрая слагаме стафидите, нарязани на половинки. Обмазваме с жълтъчния крем.
Навиваме на руло, отгоре покриваме с останалата смес и поръсваме с малко заделени орехови ядки. Прибираме на хладно за 1 нощ.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...