Продукти:
• 4 яйца
• 5 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло за намазване на формата
За пълнеж и украса:
• 3 броя сиропирани кадаифчета
• 1 ч.ч. фъстъчено масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. жълтъчен крем
• 1 ч.л.суха смес за капучино
• 6 плода от смокиново сладко
• 2 с. л. нарязани стафиди
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта на крем. Прибавяме снега от белтъците, приготвен с 1 щипка сол и 1-2 капки оцет. Ръсим брашното по малко. Размесваме продуктите внимателно, изсипваме на пласт, дебел около 1 см в намаслена и набрашнена тавичка и печем на силна фурна – 220 до 250°С около 10 минути.
Отделно разбиваме сметаната заедно с фъстъченото масло, сместа за капучино, ароматите и ядките.
Слагаме готовия блат върху здрава хардия и редим върху него начупения, обилно сиропиран кадаиф, нарязаните плодове и сметановия крем. Накрая слагаме стафидите, нарязани на половинки. Обмазваме с жълтъчния крем.
Навиваме на руло, отгоре покриваме с останалата смес и поръсваме с малко заделени орехови ядки. Прибираме на хладно за 1 нощ.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...