Кулинарни рецепти » Фрикасе от целина

 Фрикасе от целина

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг глави от целина заедно с десетина листа
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 3 с.л. брашно
• 150 мл бяло вино
• 2-3 с.л. сметана
• сокът и кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Почистваме целината и я нарязваме на кубчета. Пущаме я във вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа. Наливаме олиото и варим на тих огън до омекване.

Добавяме виното, а малко по-късно брашното и маслото, омесени на топка. Разбъркваме леко и варим на тих огън още десетина минути.

Накрая посоляваме, подправяме с лимонов сок и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало