Кулинарни рецепти » Варен керевиз с маслини

 Варен керевиз с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави керевиз с част от листата
• 1 морков
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г почистени от костилките маслини
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки филийки керевиза.

Настъргваме на ренде лука и моркова и ги изсипваме в 1 ч.ч. вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа на керевиза. Добавяме 1 с.л. олио и варим до омекваме. Изцеждаме зеленчука и го претриваме през сито.

С полученото пюре и прецедения бульон заливаме нарязания керевиз /ако е необходимо, прибавяме малко вода, за да бъде керевизът покрит от течността/. Кипваме ястието и варим на умерен огън, като добавяме и останалото олио.

Когато керевизът омекне, прибавяме виното, размитото в студена вода брашно, доматеното пюре, маслините и сол на вкус. Кипваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало