Кулинарни рецепти » Кус-кус със зеленчуци

 Кус-кус със зеленчуци

Продукти:

• 1 пакет кус-кус
• 3 моркова
• 2 сладки репи
• 3 малки тиквички
• 2 домата
• 1 червена и 1 жълта чушка
• 2 глави лук
• 3 розички броколи
• 1 малка главичка целина
• кориандър (4 стръка или на прах)
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 2 зърна счукан карамфил
• шафран, ким
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелените и нарязани домати, целината, морковите и лука сваряваме в малко вода, в която сме сипали 2 с.л. олио. Прибавяме кориандъра, магданоза, карамфила, солта и черния пипер, след това тиквичките, броколите и пиперките. 10 минути преди да свалим от огъня прибавяме шафрана.

Сваряваме кускуса във вода с 1 с.л. олио и малко сол, отцеждаме и поръсваме с ким. Сервираме го топъл, гарниран със сварените зеленчуци.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало