Кулинарни рецепти » Грах под капак

 Грах под капак
(Англия)

Продукти:

• 200 г изчистен пресен грах
• 15 г краве масло
• 1 ч. л. захар
• 12 листа от мента
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме граха в тенджерка и прибавяме маслото, захарта, солта, ментата и черния пипер. Похлупваме съда плътно и го слагаме в друг съд с вряла вода, която да стига до половината на по-малката тенджерка.

Варим на слаб огън около 30 минути, като често разбъркваме.

Автор: Вихра Стамболова

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало