Продукти:
• 600 г пресни картофи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, след което ги отцеждаме. Запържваме брашното в олиото и наливаме млякото и 1 к.ч. вода.
Изчакваме сместа да заври, сипваме вътре картофите и варим 10-15 мин. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...