Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг спанак
• 250 г краве сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака в малко подсолена вода. Изцеждаме и го смесваме със сиренето и яйцата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
От получената смес правим кръгли топки, които овалваме в брашно и варим в подсолена вода. Готовите кнедли поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...