Кулинарни рецепти » Хайвер от грис

 Хайвер от грис

Продукти:

• 1 ч.ч. грис
• 5 ч.ч. вода
• 1 малка глава лук
• 1 к.л. лютеница
• 1 жълтък
• сокът на 1 лимон и малко разтворено лимонтузу
• 2 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме водата с малко сол на огъня да заври. При непрекъснато бъркане прибавяме гриса на тънка струйка, за да не стане на бучки. След 2-3 минути, през които бъркането не спира, грисът е готов.

Оставяме го да изстине напълно. Прибавяме жълтъка, лютеницата, лимоновия сок, настъргания на ситно ренде лук и малко сол. Разбъркваме добре.

При непрекъснато бъркане на сместа с миксера сипваме по малко олиото. В процеса на бъркането подправяме на вкус със сол и лимонтузу. Готовият хайвер съхраняваме в буркан в хладилника.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало