Продукти:
• 1 ч.ч. грис
• 5 ч.ч. вода
• 1 малка глава лук
• 1 к.л. лютеница
• 1 жълтък
• сокът на 1 лимон и малко разтворено лимонтузу
• 2 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме водата с малко сол на огъня да заври. При непрекъснато бъркане прибавяме гриса на тънка струйка, за да не стане на бучки. След 2-3 минути, през които бъркането не спира, грисът е готов.
Оставяме го да изстине напълно. Прибавяме жълтъка, лютеницата, лимоновия сок, настъргания на ситно ренде лук и малко сол. Разбъркваме добре.
При непрекъснато бъркане на сместа с миксера сипваме по малко олиото. В процеса на бъркането подправяме на вкус със сол и лимонтузу. Готовият хайвер съхраняваме в буркан в хладилника.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...