Кулинарни рецепти » Хайвер от грис

 Хайвер от грис

Продукти:

• 1 ч.ч. грис
• 5 ч.ч. вода
• 1 малка глава лук
• 1 к.л. лютеница
• 1 жълтък
• сокът на 1 лимон и малко разтворено лимонтузу
• 2 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме водата с малко сол на огъня да заври. При непрекъснато бъркане прибавяме гриса на тънка струйка, за да не стане на бучки. След 2-3 минути, през които бъркането не спира, грисът е готов.

Оставяме го да изстине напълно. Прибавяме жълтъка, лютеницата, лимоновия сок, настъргания на ситно ренде лук и малко сол. Разбъркваме добре.

При непрекъснато бъркане на сместа с миксера сипваме по малко олиото. В процеса на бъркането подправяме на вкус със сол и лимонтузу. Готовият хайвер съхраняваме в буркан в хладилника.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало