Кулинарни рецепти » Пастърма със зеле

 Пастърма със зеле

Продукти:

• 1 кг овча пастърма
• 2 глави кисело зеле
• 3-4 сушени червени чушки
• малко лют червен пипер
• при нужда около 200 г мас

Начин на приготвяне:

Накисваме пастърмата за около 10-12 часа в студена вода, изваждаме я и нарязваме на парчета.

Заливаме я с чиста вода и варим половин час, след което добавяме ситно нарязаното кисело зеле и сушените чушки. Поръсваме с червения лют пипер.

Ако пастърмата е тлъста, не е необходимо да се слага мазнина, в противен случай прибавяме мас. Варим ястието на умерен огън до готовност.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало