Продукти:
• 250 г македонска наденица
• 4-5 стръка праз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• червен и черен пипер
• пресен босилек
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме наденицата на парчета и я изпържваме в олиото. Изваждаме я и в същата мазнина слагаме да се задушава и пържи ситно нарязания праз.
Като поомекне, наливаме доматения сок. Изчакваме да заври и прибавяме наденицата. Оставяме манджата на котлона, докато течността изври и остане на мазнина.
Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме с червения пипер и наситнения босилек. Разбъркваме и оставяме да клокне.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...