Кулинарни рецепти » Сиренки с желе

 Сиренки с желе

Продукти:

• 500 г извара
• 80 г брашно
• 1 яйце
• 60 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 60 г стафиди
• 40 г желе
• бели сухари за панировка
• 300 мл олио

Начин на приготвяне:

Претриваме изварата два пъти през сито. Слагаме я в дълбок съд и пресяваме над нея брашното. Добавяме солта, захарта и ванилията и размесваме добре.

Внимателно сипваме разбитото яйце и замесваме гладко твърдо тесто. Правим го на топка, завиваме го в найлонов плик и го поставяме за 20 мин на хладно.

След това разделяме тестото на 8-10 топки и оформяме кръгчета с диаметър 5-7 см. За плънката смесваме стафидите с желето.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Слагаме плънката върху изварените кръгчета, внимателно събираме краищата и оформяме топки, които овалваме в счуканите бели сухари.

Загряваме олиото и изпържваме сиренките до златисто, после ги слагаме за 10-15 мин във фурната. При поднасяне можем да ги посипем с пудра захар.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало