Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 125 г масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 каф.л. сол
За плънката:
• 500 г кайма смес
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
• олио
Начин на приготвяне:
Смесваме содата с киселото мляко и я разбъркваме, докато шупне. Прибавяме олиото, разтопеното масло и солта. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора, наръсваме с брашно и нарязваме на триъгълници.
Приготвяме плънката, като запържваме леко каймата в олиото. Прибавяме подправките и я оставяме да изстине, след което я смесваме със суровото яйце. Във всяко триъгълниче слагаме по малко плънка и завиваме на кифличка.
Подреждаме кифличките в намазана с олио тава и ги печем в предварително загрята фурна, докато порозовеят.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...