Кулинарни рецепти » Кетчуп с вино

 Кетчуп с вино

Продукти:

• 10 кг червени домати
• 1 кг настърган лук
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. сол
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 1/2 ч.л. настърган хрян
• 3 щипки канела
• 2-3 ч.л. настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през гевгир, за да се отделят семките и ципите. Размесваме с другите продукти. Варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.

Добавяме захарта, варим още 10 мин, опитваме на сол и пасираме. Готовият кетчуп наливаме в бурканчета и стерилизираме 5-10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало