Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 2 с.л. сладък червен пипер
• 2 с.л. горчица
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка стрит босилек
• 2 щипки смляна мащерка
• 2 щипки самардала
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме доматите през месомелачка, като ги почистваме от люспичките и семената. Варим ги в разлат съд, докато сместа стане по-гъста от нектар.
Отстраняваме от огъня, добавяме босилека и подправките. Насипваме в буркани и стерилизираме 5 минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...