Продукти:
• 10 кг червени домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 с.л. сол
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка босилек
• 2 стръка копър
• 2 щипки индийско орехче
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и ги слагаме да врят, докато смляното количество остане наполовина. Изпичаме чушките и ги смиламе. Смесваме ги с доматите и при постоянно бъркане прибавяме олиото, захарта и подправките.
Варим соса на умерен огън, докато лъжицата започне да оставя бразди по дъното на съда. Обработваме добре с пасатор. Изсипваме в сухи и затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...