Продукти:
• 10 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 500 мл олио
• 120 г сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената.
Почистваме чушките от семената и ги попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите. Прибавяме олиото и солта и варим на умерен огън, докато лютеницата се сгъсти.
Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...