Продукти:
• 10 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 500 мл олио
• 120 г сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената.
Почистваме чушките от семената и ги попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите. Прибавяме олиото и солта и варим на умерен огън, докато лютеницата се сгъсти.
Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...