Кулинарни рецепти » Пасирано кьопоолу

 Пасирано кьопоолу

Продукти:

• 10 кг патладжани
• 2,5 кг смлени зелени чушки
• 1 кг настъргани червени домати
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме до омекване патладжаните. Обелваме ги и прекарваме през машинка за месо. Прибавяме смлените зелени чушки и настърганите домати, а после по малко наситнените зелении, солта и олиото.

Разбъркваме всичко добре, пасираме, за да се получи гладка обща смес, която загряваме до завиране и разсипваме в затоплени буркани. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало