Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 800 г ябълково пюре
• 3 средно големи глави чесън
• 3 средно големи глави чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 2-3 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните и ги обелваме. Прибавяме лютите чушки, чесъна и девисила и прекарваме всичко през месомелачка.
Добавяме останалите продукти и варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...