Кулинарни рецепти » Маринована тиква

 Маринована тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 500 г захар или мед
• 300 мл винен оцет
• семена анасон
• 1 пръчица канела
• 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета с дебелина 3 см.

Смесваме оцетът със захарта и подправките и оставяме да заври. В горещата смес пускаме кубчетата тиква и варим 3 мин. Сваляме съда от огъня и го похлупваме. Оставяме да престои 24 часа, а после прецеждаме сместа през гевгир. Течността варим до сгъстяване.

Нареждаме тиквата в буркани и сипваме получената марината. Затваряме бурканите и прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало