Кулинарни рецепти » Пържени пиперки и патладжани

 Пържени пиперки и патладжани

Продукти:

• 3 кг пиперки
• 3 кг патладжани
• 200 г листа от целина
• 3 връзки магданоз
• 2 л оли
• 100 г чесън
• 10 дафинови листа
• 1 пакетче черен пипер

За маринатата: /на 2 л вода/

• 300 г сол
• 4 л оцет

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от дръжките и семената. Изпържваме ги леко в сгорещено олио и оставяме да изстинат. Нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1 см, посоляваме и оставяме да престоят 2-3 часа. Отцеждаме филийките от солената вода и ги пържим в сгорещеното олио. Оставяме да изстинат напълно.

Редим в буркани ред патладжани, ред пиперки, ред чесън, поръсваме със зелените подправки, зърна черен пипер и дафинови листа и така до напълване на буркана.

Приготвяме марината от оцета, солта и водата, като ги оставяме да кипнат. Заливаме зеленчуците с охладената марината и отгоре наливаме олио, докато ги покрие 1-2 см. Притискаме с тежест и съхраняваме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало