Диетични рецепти » Телешки пастет

 Телешки пастет

Продукти:

• 300 г телешко месо
• 150 мл прясно мляко
• 2 с.л.брашно
• 60 г маргарин
• 1-2 стръка зелен лук
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме месото с кимион и сол, слагаме го в съд с малко вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне напълно. Изчакваме да изстине и го прекарваме през месомелачка.

Размиваме брашното в млякото и сваряваме гъста каша. Изчакваме кашата да изстине и я смесваме с маргарина, каймата и ситно нарязания лук. Опитваме на сол и разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хранене при хроничен панкреатит

Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...

Мандарината – кората побеждава рака

При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...

Вредните храни не са чак толкова страшни

Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в к...

6 продукта, които стопяват мазнините

Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...

Начало