Продукти:
• 400 г сух бял хляб /нарязан на филийки/
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 300 г мека извара
• 3-4 ябълки
• 100 г захар
• 1 жълтък
• 60 мл олио
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на тънки филийки и ги накисваме в млякото. Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Разбиваме изварата с жълтъка и захарта.
Покриваме дъното на намаслена тавичка с накиснати филийки хляб, като внимаваме да останат цели. Отгоре разстиламе ябълки, а върху тях – изварата. Разстиламе втори пласт ябълки и покриваме с останалия хляб.
Поръсваме с олиото и останалото мляко и изпичаме в умерено загрята фурна. Поръсваме готовата шарлота с пудра захар.
Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...