Продукти:
• 300 г ориз
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 белтъка
• 100 г захар
• 600 г нарязани пресни плодове
• сол
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Попарваме ориза във вряща вода и го отцеждаме. Загряваме леко подсоленото мляко, изсипваме в него ориза и сваряваме гъста каша. Изчакваме кашата да изстине и я съединяваме с разбитите белтъци.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с оризова каша. Отгоре нареждаме плодове, отново разстиламе каша и отново нареждаме плодове. Завършваме с пласт оризова каша и запичаме в умерено загрята фурна. Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Дадете ли си сметка, че сте прекалили с вкусните, мазни и калорични изкушения, веднага минете на диета. В зависимост от случая тя може да се спазва само ден, но може да продължи и цели три. Еднод...
Страдам от високо кръвно налягане, Препоръчаха ми да включа в лечението си пектини като средство за стопяване на липидите. Искам да науча нещо повече за тяхната същност, каква е ползата от тях, има ли...
Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...