Продукти:
• 300 г ориз
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 белтъка
• 100 г захар
• 600 г нарязани пресни плодове
• сол
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Попарваме ориза във вряща вода и го отцеждаме. Загряваме леко подсоленото мляко, изсипваме в него ориза и сваряваме гъста каша. Изчакваме кашата да изстине и я съединяваме с разбитите белтъци.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с оризова каша. Отгоре нареждаме плодове, отново разстиламе каша и отново нареждаме плодове. Завършваме с пласт оризова каша и запичаме в умерено загрята фурна. Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...
Твърде често при настинка се самолекуваме с антибиотици. Лекарите също ги предписват, за да се презастраховат от усложнения. Нерядко обаче се постига обратен ефект. При астматиците особено опасни са а...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...