Продукти: (за 4 порции)
• 400 г дребни макарони
• 4 малки тиквички
• 3 домата
• 200 г царевица от консерва
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги сипваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматите, посоляваме и задушаваме, докато доматеният сок се поизпари.
Сипваме зеленчука при макароните, прибавяме отцедената царевица, подправяме с черен пипер на вкус и разбъркваме.
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...