Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни млади моркови
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги слагаме в средата на голям лист алуминиево фолио. Поръсваме със счукания чесън, кимиона, черен пипер и сол на вкус. Напръскваме с виното и зехтина и загъваме фолиото, като плътно прищипваме краищата. Слагаме в тавичка и запичаме 30-35 мин в умерено загрята фурна.
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...
Някои хора имат стройна фигура без да се ограничават в яденето. Други, дори при спазване на строга диета, трудно се справят с излишните килограми. Коя е причината? Отговорът е един - в нашият метаболи...