Диетични рецепти » Салата от зеле, ябълки и цвекло

 Салата от зеле, ябълки и цвекло

Продукти: (за 4 порции)

• половин зелка /около 400 г/
• 1 парче червено цвекло /около 100-150 г/
• 2 ябълки
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. обелени и изпечени слънчогледови семки
• 3-4 стръка пресен естрагон
• 50 г течен мед
• сокът от 1 лимон
• 2 пъпки карамфил
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на широки ивици, попарваме го за 3-4 мин в кипяща вода и отцеждаме. Настъргваме обеленото цвекло, задушаваме го 2-3 мин в зехтина и оставяме да изстине.

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на тънки филийки. Прибавяме зелето, цвеклото и ситно нарязания естрагон. Посоляваме на вкус и заливаме салатата със смес от меда, лимоновия сок и счукания карамфил.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Празът прочиства организма

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...

Калината - помага на жените

За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...

Грах изхвърля бъбречните камъни

Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...

Колко калории са ни нужни?

Те ни дават енергията, необходима за доброто функциониране на сърцето, мозъка, мускулите... Но от какво точно количество се нуждае човек, това май знаят малцина. Докато спим например, тялото ни изразх...

Начало