Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.
Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.
В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.
Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.
Копривата (Urtica dioica L.) е многогодишно двудомно тревисто растение с четириръбесто право стъбло, високо до 2 м, с пълзящо и разклонено коренище. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, тъмно...
Някои жени следят за стройната си фигура и внимателно подбират менюто си. Едни лакомства попадат в групата „любими”, други се задоволяват с ролята на „понякога е позволено”, а трети са забранени. Учен...
Синтезиран от кожата ни под въздействието на слънчевите лъчи, той подобрява настроението, укрепва имунната система, предпазва от рак. На пръсти се броят храните, които го съдържат (месо, тлъста риба, ...
Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...