16.09.2019 година
1564339898.swf
В
исок холестерол
  2559  |   0  
Гъби с моркови
Продукти: (за 4 порции)

• 200 г сушени гъби
• 400 г моркови
• 1 к.ч. зехтин
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 щипка смлян бахар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите в малко вода, отцеждаме, нарязваме ги на дребно и задушаваме, докато поомекнат. Нарязваме морковите на кръгчета и ги варим в подсолена вода. Щом поомекнат, прибавяме гъбите и наливаме виното, соевия сос и бульона. Посоляваме.

Изчакваме сместа да заври и сипваме нишестето, размито в малко вода. Задушаваме десетина минути на умерен огън, докато ястието се посгъсти. Накрая поръсваме зехтина, в който сме запържили бахара.
12.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019