Градина » Не замразявайте патладжаните

 Не замразявайте патладжаните

Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет. При замразяване те стават воднисти, безвкусни.
Можете да приготвите различни консерви с патладжан. Нарежете зеленчуците, изсушете и сложете продукцията в полиетиленов плик, като преди това сте бланширали парчетата в солен разтвор.
След това според рецептата трябва да разпределите на порции, да сварите, изпечете и да ги консервирате самостоятелно или в съчетание с други зеленчуци.
Можете да приготвите патладжана и по друг начин. Нарежете патладжаните на ленти, изпечете ги и ги поставете в хладилната камера в пликчета. Така приготвения зеленчук можете да добавяте към зеленчукови и месни блюда.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Пазете овошките от някои зеленчуци

Дойде ли пролетта, в желанието да отгледат повече различни растения, мнозина използват площта под овошките. Най-често се изхожда от нуждите на домакинството и се прибягва към засаждане на зеленчуци. Д...

Цъфнат ли картофите, полейте ги

Когато картофените растения са във фаза бутонизация - цъфтеж, се изостря чувствителността им към влагата. В този период клубените нарастват интензивно и имат най-голяма нужда от вода. През този период...

В студ от торенето няма ефект

Градинарите често внасят минералните торове, без да обърнат внимание на времето. А трябва да се знае, че в студ подхранването има незначителен ефект. Причината за това е, че хранителните вещества труд...

Как да откриете акарите

Да се открият акарите е много трудно и е необходима оптическа система - лупа, микроскопи и др. По-лесно се откриват причинените от акари повреди върху растенията, но за съжаление това е възможно, кога...

Начало