22.01.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  714  |   0  
Подгответе каланхоето за цъфтеж
За да цъфти каланхоето, са му необходими двадесет денонощия, в които дължината на деня е девет часа. През зимата няма проблем - денят е достатъчно кратък. Обаче през останалите сезони не е така. А хората искат да имат цъфтящи екземпляри и тогава. Какво да направят?
Има начин да накарате вашето каланхое да разцъфти. Просто трябва да скъсите деня. След като минат девет часа светлина, саксията трябва да се захлупи с по-голяма.
Може да използвате и книжни непрозрачни пликове, които обезателно да са по-големи. Така няма опасност да се счупи цветето. Но и да се откърши някое клонче, има изход. Просто го бодвате в друга саксия и ще се радвате на още един екземпляр.
Точно през тези двадесет дни се оформят бъдещите цветове. Месец след това растението ще ви дари с прекрасни цветове. Всеки може да накара своето цвете да цъфти. Само трябва да направи проста сметка -кога да започне да затъмнява.
Каланхоето обича да бъде пулверизирано, влажността на въздуха да е поне 80 процента. Не е капризно към топлината. Но има претенции към почвата. Затова препоръчваме да напълните саксиите с равни части листовка, градинска почва и пясък.
03.10.2019 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021