Градина » Подгответе каланхоето за цъфтеж

 Подгответе каланхоето за цъфтеж

За да цъфти каланхоето, са му необходими двадесет денонощия, в които дължината на деня е девет часа. През зимата няма проблем - денят е достатъчно кратък. Обаче през останалите сезони не е така. А хората искат да имат цъфтящи екземпляри и тогава. Какво да направят?
Има начин да накарате вашето каланхое да разцъфти. Просто трябва да скъсите деня. След като минат девет часа светлина, саксията трябва да се захлупи с по-голяма.
Може да използвате и книжни непрозрачни пликове, които обезателно да са по-големи. Така няма опасност да се счупи цветето. Но и да се откърши някое клонче, има изход. Просто го бодвате в друга саксия и ще се радвате на още един екземпляр.
Точно през тези двадесет дни се оформят бъдещите цветове. Месец след това растението ще ви дари с прекрасни цветове. Всеки може да накара своето цвете да цъфти. Само трябва да направи проста сметка -кога да започне да затъмнява.
Каланхоето обича да бъде пулверизирано, влажността на въздуха да е поне 80 процента. Не е капризно към топлината. Но има претенции към почвата. Затова препоръчваме да напълните саксиите с равни части листовка, градинска почва и пясък.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Отгледайте сами разсад за пипер

През февруари опитните градинари сеят разсада за ран пипер. Подходящи сортове за отглеждане на ран пипер на открито са Албена, Амфора, Златен медал, Сиврия 600, Хебър (Бяла капия), Слонско ухо, Джулю...

Мадагаскарската палма отива на терасата

Пахиподиумът (Pachypodium lamerei) е рядко срещан у нас красавец, типичен представител на сукулентните растения. Наричат го още “мадагаскарска палма”. Дебелото сочно стъбло е изправено и осеяно с мно...

И вие можете да отгледате кивано

Киваното (Cucumis metuliferus) е близък роднина на краставиците и на пъпешите. Произхожда от семейство Тиквови. Този екзотичен плод идва далечна Африка, където се среща в диво състояние в пустинните и...

Пекан може да се отглежда и у нас

Пеканът принадлежи към семейство Орехови. Известен е още като „цар на орехите” и „маслен орех”. Плодовете му са изключително вкусни, сладки и високо калорични. Те съдържат 71% мазнини, 15% въглехидрат...

Начало