07.08.2020 година
1564339898.swf
С
тайни растения
  2005  |   0  
Фуксия (обичка)
Fuchsia
При фуксиите има голямо разнообразие от багри, форми и размери. Сортовете на Ф. хибрида са стотици. Познатите камбанковидни цветове висят по стъблата. Цветовете са прости, полукичести или кичести с комбинации от багри в бяло, розово, червено или пурпурно. Колекция от такива хибриди ще ви осигури цветове от пролетта до есанта. За съжаление почти всички донесени за подарък или украса вкъщи растения отиват направо в кофата за боклук, щом прецъфтят и листата им започнат да падат. А фуксията лесно презимува в хладна стая. Листата й опадват, но през пролетта тя започва да расте и с подходящи грижи може да живее много години. Цветовете се образуват по младите разклонения, затова съкращавайте част от старите стъбла през пролетта, точно преди да започне растежът.
Необходимо е редовно да осигурявате подпора и да подрязвате, за да може растението да цъфти свободно и да е добре оформено. При младите растения пензирайте връхчетата на стъблата, за да се разклонява растението, а при цъфтящите – махайте веднага прецъфтелите цветове, за да се образуват нови пъпки.

Тайни на успеха

Температура: Хладно или умерено топло – растението може да пострада при температура над 21°С; през зимата дръжте при 10-15°С.
Светлина: Ярка, но не пряка слънчева.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна от пролетта до есента, а през зимата поливайте оскъдно.
Влажност на въздуха: През периода на растеж от време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Напролет, всяка година.
Размножаване: През пролетта или лятото направете стъблени резници; използвайте стимулатор за вкореняването.
11.11.2011 г. / Стойка Жекова
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020