1. Не размествайте без да се налага саксиите. Листата на цветята винаги се насочват към светлината и ако често изменяте положението им, могат да се получат смущения в развитието.
2. Ако пръстта в саксиите изсъхне, смесете я с малко дървени стърготини или с речен пясък.
3. Не прекалявайте с поливането. Излишната вода, която растението не е попило, трябва след 2-3 часа да се изхвърли от подложката на саксията. От прекомерната влага младите корени започват да гният.
4. Ако въздухът в стаята е сух, най-вече от парното, веднаж месечно наливайте в саксиите по половин литър мляко. Това е един много добър начин за подхранване на растението.
5. За да имат листата на фикуса блясък и хубав зелен цвят, сипете една чаена лъжичка рициново масло до самия корен на стъблото.
6. Не изхвърляйте водата от домашния аквариум. С нея поливайте цветята.
7. Редовно отстранявайте праха от листата, за да могат да дишат. Растенията с дебели листа изтривайте веднаж седмично с мокра гъба, а след като изсъхнат, ги намажете с тампон от памук, натопен в бира. Това ще им даде блясък и ще ги запази до известна степен от прахта.
8. Ако фикусът е с малко листа или расте само на височина, в същата саксия посадете някакво увивно растение - например бръшлян.
За да се развива добре мушкатото, трябва да се грижите за него още от засаждането му. Почвената смес трябва да е богата на лесни за усвояване хранителни вещества. Затова се съставя почвена смес, в коя...
Торенето на декоративните тревни площи се налага от ежегодното и многократно изнасяне на хранителни вещества при косенето на тревата. Честото поливане също е причина за обедняване на почвения слой. В ...
Иглолистните растения като туята и лъжекипариса могат да се размножат чрез резници, които ще си произведете сами. По този начин ще спестите много разходи, особено ако се нуждаете от много растения за ...
За да си осигурим зелен чесън през зимата, трябва да помислим отсега. Площите в градината се освобождават от ранните домати, тиквички, пъпеш и и др. На тяхно място може да си засадите чесън и тогава щ...