Непотребната кофа може да стане център на оригинална леха. За тази цел се взема стара кофа – желязна или пластмасова, в стените на която с помощта на гвоздей се правят отвори. Кофата се закопава в земята така, че горният й край да се намира на нивото на повърхността на почвата. После кофата се запълва с компост, а около нея се засаждат зеленчуци – домати, краставици и др. При поливане водата се налива в кофата – така тя преминава през компоста и постъпва в почвата, обогатена с хранителни вещества.
Болестта огнен пригор е силно инфекциозна и причинява големи щети на почти всички овошки. Особено чувствителни са крушата, ябълката, дюлята, вишната, черешата и прасковата. Причинител е бактерията Erw...
Билката се чувства добре на слънчево място и завет Като многогодишна майораната се среща в Северна Африка, от там е пристигнала у нас. Популярна е почти в цяла Европа. Растението обича топлината и с...
Големият интерес към марантата дължи на впечатляващите декоративни качества на листата й - едри, елипсовидноовални, бледо- или тъмнозелени, покрити с кадифено меки различно оцветени ивици, те привлич...
Пренесени от районите на тропическа Африка - остров Мадагаскар, тези многогодишни храстчета са отличен материал за отглеждане в саксии. Удължено-елиптичните листа са от 5 до 8 см дълги. Те са леко пок...