12.04.2021 година
1564339898.swf
К
озметика
 1827 |  0 
Вкусни маски за хубост
Стремежът да изглеждаме пo-млади, да запазим красотата, дадена ни в по-голяма или по-малка степен от природата, да се отървем от дребните недостатъци по кожата си - всичко това ни кара един-два пъти седмично да слагаме подхранващи, почистващи, хидратиращи, стягащи и какви ли не други маски на лицето и шията си. Ако за момент ни омръзнат готовите продукти, предлагани от всички реномирани козметични марки, винаги можем да се възползваме от вкусните плодове и зеленчуци.

Всичко е много просто

Почистете съвестно грима си, изключете телефона и се изолирайте в някоя стая, за предпочитане полутъмна. Нанесете плътен слой от маската и я оставете да действа достатъчно дълго време. Само така микроциркулацията на кръвта ще се засили, епидермисът ще се загрее, а топлината ще улесни проникването в дълбочина на активните съставки. Няма начин, след като се измиете, да не констатирате мечтания резултат- кожата ви е по-мека, по-гладка, по-свежа.

Праскови и кайсии за успокояване

Времето, прекарано на прашните улици, в силно хлорирания басейн и край отрупани с пикантни изкушения маси, влияе негативно на лицето и то често си отмъщава с неприятно зачервяване и отделни раздразнени участъци, особено около устата, на бузите, край очите. Ще успокоите възпаленията с плодови маски, които се държат 20 - 30 минути и се измиват с хладка вода.

Кайсии и мед
Разбийте на кашица две кайсии (те имат тонизиращ ефект) и чаена лъжичка мед. Спокойно можете да хапнете за десерт тази част от сместа, която ви остане.

Праскови и розова вода
Намачкайте меката част на една праскова, прецедете през марля и изхвърлете сока. Към пулпата добавете няколко капки розова вода и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Авокадо, бадеми и зехтин за хидратиране

Слънцето изсушава кожата, а ултравиолетовите лъчи я набръчкват и пигментират. Тя престава да играе ролята си на защитна бариера, задържаща влагата. За да й върнете свежестта, два пъти седмично използвайте плодови хидратиращи маски, които се нанасят навсякъде, включително и около очите.

Бадеми и мляко
Счукайте две шепи обелени сурови бадеми. Добавете малко топло мляко, докато се получи кашица.

Авокадо и зехтин
Смачкайте меката част на половин обелено авокадо и смесете с лъжичка зехтин. Останалата част от плода изяжте - мастните киселини в него хидратират кожата и отвътре.

Цитруси и бадемово масло срещу бръчиците

Плодовите киселини, на които са богати цитрусите, се препоръчват за разкрасяване във всички възрасти, понеже осъществяват естествен пилинг и по този начин обновяват кожата, освобождавайки я от мъртвите клетки.

Мед, лимон и бадемово масло
Смесете супена лъжица мед, няколко капки лимонов сок и лъжичка бадемово масло. Маската е истински еликсир, изглаждащ мигновено бръчиците.

Грейпфрут и белтък
Към освежаващия сок от четвърт грейпфрут добавете разбит на пяна белтък и нанесете не само на лицето, но и на шията, за да стегнете и нейния епидермис.

Малини, домати и ягоди за почистване

Имате мазна кожа, която неприятно лъщи. За ваше щастие някои плодове и зеленчуци, приложени външно, ограничават производството на себум, чистят черните точки, карат пъпките да изчезнат. Маските от тях трябва да се изплакват със студена вода, която допълнително свива порите.

Ягоди или малини
Вземете шепа плодове и ги намачкайте с вилица. Добавете лъжичка каолин или бяла глина. Яркият цвят на плодовете оставя върху кожата лек розов оттенък, който я прави още по-свежа.

Домати
За да се отървете от черните точки, обтривайте местата, на които се намират, с парченце домат два пъти дневно.

Къпини и лимон за блестящ тен

След бурна нощ, преумора, преживян стрес тенът на лицето изглежда сивкав и безжизнен. Има начин да възстановите блясъка му с маски, които се слагат и върху кожата на деколтето.

Къпини и бирена мая
В половин кафяна чаша сок от къпини разтворете супена лъжица бирена мая до получаване на гъста смес.

Лимон и белтък
Разбийте на пяна белтъка от едно яйце и добавете към него сока от половин лимон. Двете съставки на маската изсветляват тена и стягат кожата.

8 златни правила за маските

1. Избирайте пресни и добре узрели плодове и зеленчуци.
2. Маските приготвяйте в чисти съдове и с прибори, измити с гореща вода.
3. Слагайте маските веднага след като ги приготвите и не запазвайте за по-късно количествата, които ви остават.
4. Нанасяйте домашните средства за разхубавяване върху суха, добре почистена кожа с кръгови движения на пръстите.
5. Ако почувствате кожата си опъната, след като измиете маската, сложете подхранващ крем.
6. Изплаквайте продължително време - някои маски се снемат трудно, понеже залепват за кожата.
7. Маските, в чийто състав влизат кисели плодове, не се поставят около очите.
8. Всяка седмица можете да слагате две-три маски, като редувате хидратиращи и стягащи, почистващи и освежаващи, готови и домашно приготвени.
07.10.2014 г. / Татяна Стоянова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021