Козметични рецепти » Еротична йога

 Еротична йога

Според редица проучвания, хората, практикуващи йога, водят по-вълнуващ сексуален живот. Причината е в придобитата гъвкавост, възможността за осъществяване на сложни пози, контрол над съзнанието, като следствие от практиката на йога. Смята се, че йогата помага и на мъжете относно проблема с преждевременната еякулация, тъй като ги учи да контролират съзнанието и действията си.

Движете се бавно

Някои двойки правят грешката, веднъж започнали сексуалния акт, да бързат да го свършат, да достигнат до оргазъм и да въздъхнат с облекчение. Йогата има точно противоположната цел – да удължи сексуалния акт и паралелно с това да удължи насладата от секса и последвалия оргазъм. Йогата изисква да се движите максимално бавно, за да почувствате тялото на партньора си. Забравете за акта, а се насладете на интимния момент с партньора си.
Можете дори да спрете за момент и когато усетите, че възбудата изчезва, само с няколко движения можете да я възвърнете, тогава отново спрете. Това дразнене и спиране на сексуалния акт точно преди да достигнете до оргазъм ви изпълва с все повече енергия. Така, ако решите в един момент да достигнете до познатия оргазъм тип „кихане“, той ще бъде в пъти по-главозамайващ, отколкото е по-принцип.

Дишайте дълбоко

Учестеното дишане понякога е начинът да се потопите в дълбините на сексуалната наслада. Дишайте бавно, спокойно, дълбоко и равномерно. Последователите на Дзен смятат, че правилното дишане е в основата на бурния оргазъм.

Не говорeте

Оставете мислите настрана, не използвайте ума, а само тялото, и се концентрирайте. Типично женска черта е дори по време на секс да се прокрадват мисли за какво ли не, мисли за всичко друго, но не и за момента на сексуален акт. Именно това ви пречи да се отпуснете, да възприемете секса като релаксация и да изпитате сексуална наслада.

Концентрирайте се

За да не се разсейвате с излишни мисли, които, както вече разбрахте, ви пречат, се фокусирайте върху една точка. Целта е да се научите да постигате баланс на мислите си и да ги контролирате чрез концентрация върху една единствена мисъл – в случая, за сексуалния акт и партньора ви. Важно е да се отдадете единствено на това, което усещате.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Сребърният маникюр е хитът на сезона.

Есента отстъпи позициите си на зимата. В маникюра обаче няма да има кардинални промени. Все пак се забелязват някои корекции. Важен е външният вид на ръцете. Кои цветове са на мода Прави вп...

8 правила за успешна кариера

Удовлетворение от работата има не само, когато се занимаваш с любимата професия, но и когато виждаш персепективите на ръста в кариерата и разбираш, че те ценят като специалист. За да притежаваш „успеш...

Гримът - всяко нещо пo реда си

Ефектът от усилията ни да се разкрасим зависи до голяма степен от последователността, в която полагаме макиажа си. Ето какво ни съветват визажистите: Първа стъпка: Тъй като гримът върху о...

Мода за бъдещи майки

В периода на бременността жената преминава през различни чувства и емоции, затова е много важно те да са положителни. Какво подобрява настроението на всяка жена? Чувството за увереност в собствените с...

Начало