20.01.2021 година
1564339898.swf
К
озметика
 2516 |  0 
Правила за блондинки
Известният френски стилист Франк Авогарди има опрелени предпочитания към блондинките. И тъй като знае колко много грижи трябва да се полагат за русата коса, дава няколко разумни съвета на жените, решили да заложат на този цвят, за да станат още по неотразими:

1. Не прекалявайте със стайлинг продуктите, които придават обем. Съдържащите се в тях вещества ускоряват отмиването на пигментите от косъма.

2. Ходете редовно на фризьор – няма по-тъжна гледка от изсветлена коса три-четири седмици след процедурата.

3. Хлорът в басейните е един от най-големите врагове на русите жени. Затова всеки път, преди да влезете да плувате, слагайте балсам, а след като излезете, винаги обливайте главата си с газирана вода.

4. Ако сте естествено руса, но искате да постигнете по-светъл нюанс, смесете малко водка с лимонов сок и захар. Нанесете сместа на влажна коса, срешете се и постойте така 30 мин. Правете това не повече от веднъж в седмицата, ако прекалите, ще дехидратирате косата си.

5. Дерматолозите са забелязали, че когато косата започне да побелява, процесът винаги е съпътстван с известно избледняване на тена. Ето защо от една възраст нататък е добре да използвате боя с по-тъмен оттенък, за да не изглеждате твърде уморена.
01.03.2011 г. / Дина Кирова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021